Prowadzimy małe rodzinne gospodarstwo ekologiczne na zachodnim Podlasiu, tuż nad dzikim brzegiem Bugu. Staramy się działać zgodnie z zasadami agroekologii, wierzymy w suwerenność żywnościową. Wprowadzamy też elementy permakultury.
Rozpoczęliśmy prowadzenie gospodarstwa i uprawę metodami ekologicznymi w 2020 roku, a od marca 2023 r. posiadamy certyfikat rolnictwa ekologicznego. Obowiązują nas standardy i zasady, jakie wymagane są w gospodarstwach ekologicznych – a są one znacznie wyższe niż w rolnictwie konwencjonalnym. Podlegamy kontroli instytucji certyfikującej (obowiązkowe kontrole), inspekcji sanitarnej i inspektoratu weterynaryjnego.
Nasze gospodarstwo znajduje się na Podlasiu na pięknych i czystych terenach Natura 2000 (Dolina Dolnego Bugu i Ostoja Nadbużańska) oraz Nadbużańskiego Obszaru Chronionego Krajobrazu. Tutaj wszędzie ma się kontakt z naturą, bo jest się nią otoczonym ze wszystkich stron.
Uprawiamy zboża, warzywa, owoce sadownicze i chowamy kury, które dają jajka. Sprzedajemy nasze produkty konsumentom indywidualnym z Podlasia, wschodniej części województwa mazowieckiego i Warszawy. Prowadzimy też grupę Rolnictwa Wspieranego przez Społeczność (RWS), do której należą osoby indywidualne, pary i całe rodziny.
Można nas odwiedzić osobiście, zobaczyć jak pracujemy lub też po prostu odpocząć na łonie natury.